Masen

”Snabbt lyfte han upp gallret med ståltråden. Han slet av sig peruken och släppte ned den i brunnen, tog ett kraftigt tag i överkanten av halvmasken och fick mastixlimmet att släppa. Med tummen och pekfingret lossade han vaxet. Han kramade ihop alltihop till en boll som följde peruken ned i den svarta fyrkanten. Till sist gick även vapnet och ståltråden samma väg.”

När mördaren återvänder till Stockholm är offret den oansenlige statstjänstemannen Råland ”Masen” Kåck, civilanställd på sektionen för särskild inhämtning, SSI, inom Must. Masen överlever attentatet, skickas till Rhodos för rehabilitering och ställs ännu en gång öga mot öga med mördaren. Masen handlar inte bara om ond, bråd död. Mot en fond av vad som påverkade Sverige under slutet av 1900-talet – statsministermordet, Berlinmurens fall, Bosnienkriget, Greven och Betjänten, Sovjetunionens undergång – berättas en thrillerskröna om det sammansvetsade team som förser landets högsta myndigheter med information om vad som händer i världen och hur det kan sätta sig i den svenska myllan.

Masen har skrivits av journalisten Krister Holmquist från Solna och är den första delen i en trilogi om mannen från Stora Tuna.

ISBN: 9789188683045
Danskt band
226 sidor

En avancerad thrillerskröna

Mats Rosén, BTJ-häftet

 

Välskriven och spännande

Staffan Heimersson, krönikör

Suveräna dialoger

Kristina Simar, Bokus

 

Rafflande och spännande. Bra intrig

Anders Birkeland, GF Studios

 

Fastnade direkt

Thomas Gustafsson, Saltkråkan AB