Författardebut som senior

Ditt eget rum vill inspirera seniora debutanter att delta i det litterära samtalet. Många har numera förmånen att vara vitala långt upp i åldrarna. Detta ger dagens äldre den unika möjligheten att skriva med ett perspektiv från/av en lång livserfarenhet. Varje liv är värt sin berättelse.


Vi seniorer som redan haft vår författardebut, vill gärna att också andra skall kunna erbjudas en praktisk möjlighet att göra likadant.

Vi tillhör en generation i vilken många av oss har fått förmånen att på olika sätt vara verksamma långt upp i åldrarna. Inte minst mot bakgrund av vår livserfarenhet kan vi ha mycket att berätta.

Vi vet att det finns många som vi. Många som gärna i skrift vill uttrycka vad de varit med om, och funderat på i livet, som vill berätta detta för släkt och vänner. Andra vill hellre skapa genom att skriva och publicera noveller, romaner eller poesi.

Skriv – Ditt eget rum finns till ditt förfogande.

 

Förlagsidé

Idén till Ditt eget rum föddes hösten 2016. Tre seniora kvinnor som hade skrivit manus till var sin debutroman kontaktade CKM Förlag. Diskussionerna resulterade i att CKM inledde utgivning under det nya förlagsnamnet Ditt eget rum, endast avsett för debuterande seniorer.

Förlagets namn – Ditt eget rum – inspirerades av Virginia Woolfs berömda essä om betydelsen av att ha tillgång till ett eget rum för sitt skrivande.

Förlaget favoriserar inte någon speciell genre, utan ger lika gärna ut lyrik, romaner, sakprosa eller essäer. Vi kan inte garantera utgivning av alla manus vi får, utan förbehåller oss rätten att bedöma om verket passar in i förlagets utgivning.

I juni 2017 publicerade det nya förlaget initiativtagarnas debutromaner. Därefter har fler författare tillkommit. Böckerna säljs i den vanliga bokhandeln eller genom nätbokhandeln. Det går också bra att beställa direkt från förlaget via e-post eller telefon, informationen hittar ni på vår sida KONTAKT.

 

Följ också vår verksamhet på Facebook.