Shad

”Shads ammunition bestod av ett halvt gram VX i varje patron. Det var med ett belåtet leende han beskådade de, till synes oskyldiga, 19 millimeter höga mässingshylsorna. Att så små saker kan ha en så förödande effekt på livet, tänkte han. Fascinerande!”

Den iranske vapenhandlaren Mohammdy Shad försöker på egen hand ta kål på Masens chef, men misslyckas å det grövsta. I stället släpper Masen och Chefen loss ryktet som fullständigt förgör hans verksamhet. Än en gång beger sig Shad till Sverige för att sätta en definitiv slutpunkt. I bagaget en Glock 19, sex 9-millimeters patroner preparerade med den dödliga nervgasen VX. Shad är den tredje boken om Masen och teamet inom MUST, den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, som plockar fram den dolda informationen om hoten mot konungariket Sverige. Teamet outsourcas till Vasastan, Chefen tar Kalle och Masen på studiebesök till Bergianska Trädgården för att studera en blommande Amorphophallus titanum, Sodako Takada ger upp och statsministermordet blir löst – något som aldrig blir offentligt.

Shad har skrivits av journalisten Krister Holmquist från Solna och är en uppföljare till Masen och Tessen och den tredje delen i trilogin om mannen från Stora Tuna.

ISBN: 9789188683069
Danskt band
262 sidor

En avancerad thrillerskröna

Mats Rosén, BTJ-häftet

 

Välskriven och spännande

Staffan Heimersson, krönikör

 

Suveräna dialoger

Kristina Simar, Bokus

 

Rafflande och spännande. Bra intrig

Anders Birkeland, GF Studios

 

Fastnade direkt

Thomas Gustafsson, Saltkråkan AB