Tessen

”Asfalten på parkeringen var slät, hon landade perfekt, snurren var effektiv och kraften när hon satte tessen i halsen på Garret var maximal. Det vänstra punkterade kroppspulsådern, mittensprötet slet upp luftstrupen och det högra krossade muskulaturen på halsens vänstra sida. Garrets kropp gjorde en reflexrörelse för att undvika attacken. Till ingen nytta. Det tog bara sekunder innan han var död.”

De japanska bröderna Takada misslyckas mörda denoansenlige statstjänstemannen Råland ”Masen” Kåck, civilanställd på kontoret för särskild inhämtning, KSI, inom Must. Deras halvsyster Sodako upptäcker att hon är av samurajsläkt och känner trycket. Hedern kräver att hon fullgör sina bröders uppdrag. Hon beger sig till Sverige. Tessen är en spännande skröna om teamet som plockar fram den dolda informationen om hoten mot Sverige. Samt hur fel Masen mördas, fotograf Söderlund sumpar ett scoop och hur Sverige blir Schweiz – i Japan.

Tessen har skrivits av journalisten Krister Holmquist från Solna och är en direkt uppföljare till Masen samt den andra delen i trilogin om mannen från Stora Tuna.

ISBN: 9789188683052
Danskt band
252 sidor

En avancerad thrillerskröna

Mats Rosén, BTJ-häftet

 

Välskriven och spännande

Staffan Heimersson, krönikör

Suveräna dialoger

Kristina Simar, Bokus

 

Rafflande och spännande. Bra intrig

Anders Birkeland, GF Studios

 

Fastnade direkt

Thomas Gustafsson, Saltkråkan AB